Maarla Groupissa on aina pidetty tärkeänä henkilöstön ammatillisen kehittymisen ja hyvinvoinnin tukemista. Hiljattain toteutunut merkittävä investointi avaa jälleen useille työntekijöille uusia mahdollisuuksia uralla eteenpäin menemiseen. Kannustava toimintakulttuuri näkyy konkreettisesti myös henkilöstön kokemuksissa. Tässä artikkelissa muuttuvasta tehtävänkuvastaan kertovat Marika Pohjonen ja Sanna Paananen.
Marika Pohjosen ura Maarla Groupissa
Marika Pohjonen on työskennellyt Maarla Groupissa 8,5 vuotta, viimeisimmäksi levytyökeskusten ja robottisärmäreiden parissa. Kuultuaan yrityksen uudesta investoinnista täysautomatisoituun ohutlevytyöstölinjaan, hän ilmaisi kiinnostuksensa uusiin tehtäviin. Pohjonen kertoo:
”Olen aina tykännyt oppia uutta. Kun kuulin uudesta investoinnista, ilmaisin heti, että olen kiinnostunut. Paikka luvattiin ja sanottiin, että se olisi luonnollinen siirtymä, koska se nykyaikaistaa nykyisen työni.”
Marika kertoo, että hänen toiveeseensa oppia uusia asioita on Maarla Groupissa aina vastattu.
”Olen tullut tänne työharjoittelun kautta ja saanut opetella paljon kaikkea. Kun halusin oppia käyttämään levytyökeskuksia, se järjestyi ja kun olin kiinnostunut roboteista, niin siihen järjestettiin koulutuksia.”
Marika kertoo, että myös nyt käsillä olevaan tehtävänkuvan muutokseen tarjotaan koulutuksia, jotka ovat alkaneet jo syksyllä. Hän uskoo, että uusi levytyökeskus ja sen myötä tulevat toimintatavat tulevat sujuvoittamaan työntekoa, mikä puolestaan tukee työssä jaksamista. Myös mahdollisuus oppia uutta antaa hänelle energiaa ja motivaatiota työhön.
Sanna Paanasen uusi rooli myyntipäällikkönä
Sanna Paananen on ollut Sopvalmilla töissä 11 vuotta. Hänen työnkuvansa on nyt vaihtunut Sopvalmin avainasiakaspäälliköstä Maarla Groupin myyntipäälliköksi. Uudessa roolissaan Sanna vastaa koko konsernin myynnistä ja johtaa myyntitiimejä kaikissa kolmessa yrityksessä. Aloite tähän muutokseen tuli yrityksen johdolta, minkä Sanna näkee tärkeänä luottamuksen osoituksena.
”Työnkuvan kehittyminen kasvattaa luottamusta johdon ja työntekijän välillä. Se on molemmille osoitus luottamuksesta ja tuo varmuutta työskentelyyn kaikilla.”
Sanna kertoo, että hänelle on luontaista ottaa vetovastuuta ja pyrkiä eteenpäin.
”Uusi toimenkuva on entistä haastavampi, mistä tykkään. Pitää virkeänä, että on uusia haasteita ja vaativampia asioita ratkottavaksi.”
Maarla Groupilla tuetaan hyvin ammatillista kehittymistä, ja Sanna arvostaa tätä.
”Täällä on mahdollisuus kouluttautua, saada vastuuta ja itsenäistä työskentelyä tuetaan. Kokonaisuudessaan pidän Maarla Groupia työpaikkana, jossa ajatellaan työntekijää tosi paljon.”
Maarla Group kehittyy yhdessä
Omistajavaihdoksen ja Maarla Groupin syntymisen myötä vuonna 2018 yritys on ottanut isoja edistysaskeleita tuotannollisessa kehityksessä ja automatisoinnissa. Tämä luo turvallisuuden tunnetta työntekijöille, kun he näkevät yrityksen kehittyvän jatkuvasti.
Maarlalaisten yhteisiä toimintatapoja kuvaavaan MAPSiin kuuluu “Yhdessä onnistumme” -slogan, jonka tärkeänä ajatuksena on auttaa itsensä lisäksi myös muita onnistumaan. Tavoitteena on oppia olemaan mahdollisimman hyviä tiimipelaajia. Lähtökohtana on ajatus ”Kuinka voin auttaa muita työnvaiheita onnistumaan oikea-aikaisesti, oikealaatuisesti ja häiriöttömästi?”
Sannan mukaan sloganin mukainen yhdessä onnistuminen toteutuu Maarla Groupin arjessa.
”Totta kai siihen pitää tehdä töitä, mutta kyllä se toteutuu ja tekee tästä työpaikan, jossa et koe olevasi yksin. Asioita tehdään yhdessä ja halutaan päästä yhteisiin tavoitteisiin. Koko jengi tuntuu isolta tiimiltä.”
Maarla Groupin toimintakulttuuri tukee työntekijöiden ja työyhteisön kehittymistä tarjoamalla mahdollisuuksia kouluttautua, ottaa vastuuta ja työskennellä itsenäisesti. Tämä luo ympäristön, jossa henkilöstö voi kasvaa ammatillisesti ja kokea työnsä merkitykselliseksi. Paanasen ja Pohjosen kokemukset heijastavat yrityksen sitoutumista henkilöstönsä kehittämiseen ja hyvinvointiin, mikä vahvistaa Maarla Groupin asemaa vastuullisena ja työntekijälähtöisenä organisaationa.